Technologie GIKEN

Het Japanse bedrijf Giken ltd is wereldleider op het gebied van Silent Piling. Het bedrijf werd opgericht in 1967. In 1975 werd de eerste serie Silent Pilers geproduceerd waarbij de reactiekracht van damwand werd benut voor het indrukken van een volgende damwandplank.

Silent Piling: de absoluut trillingvrije en geluidloze (< 66dB) heimethode waarbij op een duurzame, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze damwanden worden geconstrueerd zonder daarbij trillingen en geluidsoverlast te veroorzaken die een nadelig effect hebben op aangrenzende bebouwing of bestaande constructies. Met behulp van Silent Piling kunnen damwanden zeer nauwkeurig en in de zeer dichte nabijheid van –monumentale- bouwwerken worden aangebracht. Risico’s, overlast, schades t.g.v. trillingen en het aanleggen van hulpconstructies en bouwwegen behoren hiermee tot het verleden waardoor kosten aanzienlijk worden gereduceerd.

De tweede generatie GIKEN Silent Pilers die momenteel wordt geproduceerd voor het drukken van Z- / U- type damwandplanken en Gyro Piles (stalen boorbuizen) bevat een compleet gamma Silent Pilers, waardoor Silent Piling overal mogelijk is. De juiste keuze van de te gebruiken machine en drukmethode zorgt voor een efficiente toepassing van damwanden voor elk project. Voor het plaatsen van vrijwel alle lengtes en breedte van damwandplanken tot 20 Mpa gebruiken we de standaard Silent Pilers.

Waar standaard Silent Pilers normaliter door de opgebouwde druk een drukbol onderaan de plank in de ondergrond glijdt, daar zorgt de drukmethodiek met de crusher voor een kleine tijdelijke holle ruimte ter plaatse van de drukbol waardoor de spanning ter plaatse van het uiteinde van de damwandplank tijdelijk afneemt tot ca. 20 Mpa. Doordat de crusher gelijktijdig met de damwandplank in de ondergrond zakt kan de damwandplank door de tijdelijke afname van de spanning onderaan de plank aangebracht worden. Deze Crusher methodiek heeft geen grondverwijderend effect zoals bij bijvoorbeeld voorboren wel het geval is. Door de juiste combinatie van Crusher, damwandplank en drukmachine kan een stabiel damwand gecreeërd worden zonder nadelige effecten op de bodemgesteldheid.

 

De drie uitvoeringen van de machines:

– standaard uitvoering: hiermee wordt op grondsoorten tot 20 Mpa gewerkt

– uitvoering met waterjetting, hiermee wordt op grondsoorten tot 50 Mpa gewerkt

– uitvoering met Crusher, hiermee kan op zware grondsoorten boven de 50 Mpa worden gewerkt.